Syrová strava

.... texty, které říkají, že je něco prohřeškem nebo že "jedině tak" či "jedině onak" beru již značně s rezervou, jelikož to ve mě dříve vyvolávalo pocity, že "dělám něco špatně", což jsou podle mého názoru další zbytečné toxiny, které se dostávají do mentálního těla, proto si absolutně nevyčítám, když si uvařím třeba fazole, protože ty jsou prý přece jenom, za syrova jedovaté (nevím, nezkoušela jsem to, nemohu potvrdit :-) ) ... ale kdoví, možná, že jednou přijde doba, kdy se i svých oblíbených fazolí z jídelníčku zbavím ... teď ale ta doba není - proč? například taky proto, že mi skoro jako jediné z mých zasetých semínek suverénně vyklíčily ... beru to tedy PRO SEBE jako určitý signál - fazole TADY A TEĎ (březen 2012) ANO :-) ...

... níže uvedené texty tedy uvádím spíš pro doplnění a možnou budoucí inspiraci ... podle jednoho z nich ve skutečnosti potřebujeme syrovou zeleninu a ovoce, superpotraviny, ořechy a bobuloviny a k tomu už jen nějakou výživnou polévku ... (no, třeba fazolovou, dodávám já :-) ) ... a navíc jdou některé z nich (mungo, adzuki) přece jen třeba naklíčit ...

 

Pár "syrových tipů" - KLÍČKY a bez tepelné úpravy ...

... pro uchování cenných látek a přiblížení se přirozenější stravě ...

např. ... naklíčená cizrna po 3 dnech - chutná skvěle (pokud chcete přece jen vařit, doporučuji zkusit uvařit jenom cizrnu bez jakéhokoli ochucení ... a poznáte její skutečnou chuť) ...

nebo ... naklíčené fazolky mungo ... druhý den po naklíčení - mungo je třeba vložit do lednice nebo do nějakého chladného prostoru, nejlépe přes noc, aby se klíčení aktivovalo ... pak už jenom propíráte čistou vodou a konzumujete - klíčky je možno nechat ještě povyrůst, ale zase ne moc ...

nebo vyzkoušejte jenom namočenou špaldu - do druhého dne změkne a nemusí se vařit ...

 

Helmuth Wandmaker – Tajemství všech nemocí ... Chceš být zdravý? – Zapomeň na hrnec na vaření!

Existuje jen jediná příčina veškerého utrpení

Na světě existuje pouze jediná příčina veškerého utrpení a to je zpronevěření se lidstva syrové stravě.

To je skutečný "prohřešek". Vývojem jsme uzpůsobeni syrové stravě. Člověk je jediným živým tvorem na

této Zemi, který si potravu vaří a odvykl si od syrové, dále pije mléko a užívá léky. ....

 

 

  



 

Jak se dožít 110 let - co je důležité pro naše zdraví

Když někomu řeknete, že je vám už víc než 100 let, začne si hned představovat ty nejhorší věci a bude přesvědčený, že vedle postele máte na stolku plno lahviček s léky a že vaše zdraví rychle vyprchává. Jak by se jen mohlo stát, že starý pán, kterému bude brzy 111 let, neužívá vůbec žádné léky, ale prostě jen konzumuje čerstvou zeleninu, olivový olej, med, skořici, česnek nebo čokoládu, a je schopen se pohybovat po své kuchyni, jako by mu bylo jen polovinu let?

Když vám Bernando LaPallo z Arizony prozradí svá tajemství, jak si udržet svou vitalitu a dlouhověkost, vaše čelist poklesne až k zemi a nepřestanete se divit, jak se mu podařilo vyhnout se všem potížím „seniorského věku“, jako jsou třeba Alzheimerova nemoc, křehké kosti, rakovina nebo diabetes. Nemohlo by to být třeba i tím, že celá naše západní medicína stojí na špatných základech, a tím, že ve skutečnosti potřebujeme syrovou zeleninu a ovoce, superpotraviny, ořechy a bobuloviny a k tomu už jen nějakou výživnou polévku? Možná by se mnohé změnilo, kdyby se zdravotnictví spojilo s výrobci odšťavňovačů a začalo se nazývat „univerzální zdravotní péče“.

V srpnu 2012 oslaví Bernando LaPallo už své 111 narozeniny a přitom stále nemá žádné potíže s denními procházkami delšími než jedna míle nebo s odpovídáním na telefonáty od lidí z celého světa, které zajímá, jak toho dosáhl a jak by sami mohli udělat své životy lepšími. Jeho životní styl je tak jednoduchý, že k tomu nepotřebujete žádný receptář nebo zdravotního průvodce, abyste se také dožili stejně požehnaného věku.

V následujícím výčtu, který by mohl být tajemstvím „fontány mládí“ naleznete „přírodní medicínu“ v podobě základních syrových potravin, které byste měli zahrnout do každodenního jídelníčku, aby vaše mysl, tělo i duše prospívaly i po stovce:

 

  • Kvalitní, organický, za studena lisovaný panenský olivový olej: pro nanášení na pokožku i na saláty. Víme o něm, že snižuje riziko rakoviny tlustého střeva nebo srdečních chorob.

 

  • Tmavá čokoláda organického původu: snižuje stres, pomáhá při depresích, snižuje krevní tlak nebo cholesterol.

 

  • Organický česnek: pomáhá proti nachlazením i kašli; považován za přírodní antibiotikum, napomáhá trávení i při problémech se střevy.

 

  • Organická skořice: antibakteriální i protiplísňové účinky; zabraňuje bujení rakovinných buněk při leukémii nebo u nádorů v lymfatických uzlinách.

 

  • Organický med: pomáhá při snižování váhy; přírodní zdroj energie; má antioxidační i antibakteriální vlastnosti.

 

  • Šťávy z organické syrové zeleniny - dobrý odšťavňovač vás přijde na méně než 100 dolarů.

 

Pokud ještě nemáte zkušenosti s přípravou nápojů z čerstvé zeleniny, vyzkoušejte třeba tuto překvapivě chutnou kombinaci: mrkev, okurek, sladké brambory, plátek čerstvého zázvoru a čerstvě vymačkaná limetka.Nebo jiná varianta: celer, jablko a citron nebo limetka.

 

A drť z odšťavňovače nemusíte vyhazovat – poslouží k přimíchání do připravovaných jídel a vylepší jejich chuť

 

Příroda nám slouží jako zdroj k vybudování silného oběhového a imunitního systému –právě ty nám pomohou zvládnout infekce, stres, artritidu a zastavit proces stárnutí. Pokud jste tak ještě neučinili, pátrejte dál po potravinách bohatých na antioxidanty, enzymy a fytonutrienty. Dávejte přednost potravinám, které detoxikují vaše tělo a ničí volné radikály.

 

Jezte zdravě, cvičte a nenechte se zblbnout mýty a podvody, které šíří výrobci léků a medicína. Jen tak se můžete dočkat štěstí dlouhého prosperujícího života jako Bernando LaPallo. Víte přece, co se říká: „Tam kde je vůle, najde se i cesta.“

 

zdroj: https://www.naturalmagic.cz/vnitrni-zdravi/52-jak-se-dozit-110-let-co-je-dulezite-pro-nase-zdravi